2020. május. 28. - Csütörtök

CARMIX

Az önjáró betonüzem, bármilyen terepre

Az olasz Metalgalante S.p.A. 1969-ben kezdte meg működését az akkor még CARMAN-nek nevezett önjáró betonkeverő kifejlesztésével. Ezt az alapötletet fejlesztették tovább úgy, hogy mostanra sikerült megalkotni CARMIX néven egy olyan önjáró betonüzemet, amely hidraulikusan működtetett emelőkanalával önmagát tudja megtölteni, valamint összkerék meghajtásának és összkerék kormányzásának köszönhetően szinte bárhol bevethető. A CARMIX termékek több mint 140 országban vannak aktívan jelen, és ezekhez az országokhoz csatlakozik a SHARF Hungária Kft. révén most Magyarország is.

Carmix önjáró betonüzem

A CARMIX család legnagyobb mixerdob-kapacitással rendelkező tagja az 5.5XL, mellyel 5,5 m3 betont lehet keverni töltésenként. Az 5.5XL két kisebb testvére a 3.5TT és a 2.5TT, melyek töltésenként 3,5 m3, illetőleg 2,5 m3 beton keverésére képesek. Ez utóbbiak nagy előnye még, hogy a mixerdob a jármű függőleges tengelye körül elforgatható 300 fokban, tehát az ürítés bárhol, bármilyen irányban lehetséges.

Carmix önjáró betonüzem

Mindhárom modell rendelhető elektronikus mérlegrendszerrel, mellyel pontosan mérhető a keverni kívánt beton receptje szerinti adalékanyag- és cement mennyiség. A gépek fel vannak szerelve továbbá két víztartállyal és a csatlakoztatott vízóra segítségével a betonhoz szükséges víz is pontosan adagolható. Ennek a rendszernek a központi számítógépébe 99 receptúra feltölthető és a csatlakoztatott nyomtatóval a kész betonról azonnal bizonylat állítható ki. További fejlesztés a Promix, egy szenzor a mixerdobon belül, mely a beton fizikai tulajdonságairól ad tájékoztatást a gépkezelőnek valós időben.

A CARMIX termékei között megtalálható a dömper is, amely szintén összkerékhajtású, összkerék kormányzású és speciális tulajdonsága, hogy a vezetőfülkében a gépkezelő ülése megfordítható:

Carmix önjáró betonüzem

A fentiek mellett megtalálható még a CARSILO, amely egy fektetett cementsiló, és a cement adagolásakor a kiadott mennyiség a beépített elektronikus mérlegrendszerrel mérhető.

Carmix önjáró betonüzem

Reméljük, a fentiek felkeltették az érdeklődésüket. Kérdéseikkel forduljanak hozzánk bizalommal!

Sharf Hungária Kft - Minden jog fenntartva - 2014.